lördag 7 augusti 2010

Semester i Tyskland och Danmark


Nu har vi varit på lite semster i Tyskland och Danmark. Först blev det en natt på Kiel-färjan, sen två nätter i tält på camping i Boltenhagen, på kusten utanför Lübeck. Under den tiden hann vi också med snabb-besök i Lübeck och Wismar, mycket fina gamla Hansa-städer. Niederegger Marzipan i Lübeck går inte av för hackor heller, vilken affär! Massor med marsipan på olika sätt och i olika smaker, en del följde förstås med hem...

Vi hade hyfsad tur med vädret och strosade på strandpromenaden en del i Boltenhagen. Jättefint, men för kallt i vattnet för att bada. På tisdagen hyrde vi en cykelbil som var kanon att trampa omkring i, mest för att Elina höll sig där och inte sprang omkring i en hel timme. En del god mat och glass blev det förstås, en restaurang som hade lekplats vid uteserveringen blev en särskild favorit såklart :)

På hemvägen blev det en natt i Danmark, Tappernöje, där vi hade tur att få en campingstuga eftersom det regnade. Sen tog vi vägen över Stevns halvö, och det var mycket vackert, särskilt ute vid kusten med de vita klipporna. Bilden på Elina är när hon står vid foten av fyren på Stevns Klint. Sen så hann vi inte ända hem utan stannade i Tylösand eftersom Elina tröttnade på att sitta i bilen. Så plötsligt hade vi checkat in på campingen där också för en natt. Vi hade hopp om bad igår fredag, men tyvärr blev det mulet och lite småregnigt, så efter en timme på den jättefina lekplatsen där så åkte vi hem, och senare upp till landet istället.

Inga kommentarer: